Lån til sommerhus

op til 500.000 kr.

Privatlån – op til
500.000 kr. uden sikkerhed


Debitorrente 4,95 – 19,95%Ansøg her


Hvordan kan du sammensætte finansieringen af dit sommerhus


Når du vil låne til et sommerhus, har du flere forskellige muligheder for at sammensætte finansieringen. De fleste vil nok udnytte muligheden for at finansiere 75 % af sommerhuslånet med et realkreditlån. Men hvad med de sidste 25 %? Her kunne et lån hos Basisbank være en mulighed. Udfyld låneberegneren, og ansøg med det samme, eller læs mere om hvordan du kan låne til dit sommerhus.

Når foråret kommer, og det hele begynder at pible frem, giver et sommerhus dig muligheden for at komme ud i naturen, mærke foråret og se det hele ske. I den efterfølgende sommer kan du nyde de dovne dage i hængekøjen, slappe af til fuglefløjt og glædes over at være tæt på dyrelivet.

Jo, der er mange glæder ved at have et sommerhus. Men først skal det rigtige sommerhus findes – og når du finder det, skal det finansieres.

Siden 2017 har du kunnet finansiere op til 75 % af vurderingen af dit sommerhus med et realkreditlån. Det er langt den billigste måde at låne til et sommerhus på.

Men de sidste 25 % af prisen skal jo også betales. Her har du flere forskellige muligheder.

Det bedste ville selvfølgelig være, hvis du havde en opsparing, du kunne bruge på at betale resten af prisen for sommerhuset med. Det har de færreste. I stedet vil de fleste undersøge muligheden for et lån hos enten banken eller et finansieringsselskab.

Ansøg om Privatlån her

Lån til sommerhus i banken


Skal du låne de sidste 25 % af prisen på sommerhuset i banken, vil banken oftest tilbyde dig et boliglån. Men helst ikke på hele beløbet. Typisk vil de forvente, at du kan lægge en vis procentdel af købsprisen selv, på samme måde som det kræves, når du køber en helårsbolig.

I hvert fald hvis du vil have den billigste rente på dit lån til sommerhuset.

Renten er dog meget højere på bankens lån, end den du betaler på dit realkreditlån – og altså endnu højere, hvis du ikke selv kan lægge en udbetaling på sommerhuset.

Ansøg om Privatlån her

Langsommere låneproces


Samtidig vil banken bede dig om at stille med et privatbudget, så de har sikkerhed for, at din økonomi er stærk nok til at kunne klare afdragene på lånet til sommerhuset.

Her har bankerne nogle faste forventninger til, hvor stort et rådighedsbeløb du har til overs hver måned, før de er trygge ved at låne dig penge. Specielt når du også skal afdrage på realkreditlånet til sommerhuset, samt måske også har finansieret din helårsbolig med realkredit- og banklån.

De krav kan være svære at leve op til – selv med en forholdsvis sund økonomi. Og det kan tage lang tid, før banken kan give dig et svar på, om du kan få lånet eller ej.

Ansøg om Privatlån her

Ekstra udgifter til sommerhuslån i banken


Dernæst vil banken også tage pant i sommerhuset. Det føjer yderligere udgifter til lånet i form af et tinglysningsgebyr, der skal dække bankens udgifter i forbindelse med tinglysningen af panten i sommerhuset.

Samtidig skal du betale et tinglysningsgebyr til staten. Det består af et fast gebyr plus et gebyr på 1,5 % af pantebrevets værdi. Så skal du låne f.eks. 200.000 til sommerhuset i banken, ender det nemt med at koste dig 5-6.000 kroner ekstra.

Ikke alene er det en ekstraudgift på lånet. Det forlænger også ventetiden på at få pengene udbetalt.

Så dels tager det tid at ansøge om lånet og få pengene udbetalt, dels er der en række dyre ekstraudgifter og endelig er det slet ikke sikkert, at banken vil give dig lånet.Ansøg om Privatlån her

Lån til sommerhus på nettet


Nægter banken at låne dig pengene, falder hele dit sommerhuskøb fra hinanden, hvis du ikke finder en anden form for finansiering af de sidste 25 % af købesummen.

Her kan du i stedet vælge at søge om at låne til sommerhuset hos en af de mange finansieringsselskaber, som udbyder lån på nettet. Det giver dig et lån, der rentemæssigt ligger på niveau med eller en smule over den rente, du kunne have fået i banken, hvis du ikke selv kunne lægge en udbetaling.

I hvert fald hvis du vælger en af de større og seriøse låneudbydere som f.eks. os hos Basisbank.

Vi tilbyder lån på mellem 30.000 og 500.000 kroner med en løbetid på op til 15 år (ved lån over 250.000). Så uanset om du har købt et lille eller et stort sommerhus, kan du få finansieret de sidste 25 % af dit sommerhuskøb. Ja, har du købt et mindre sommerhus eller en sommerhusgrund, har du faktisk mulighed for at låne hele beløbet hos os.

Ansøg om Privatlån her

Lån til sommerhuset hos en ægte internetbank


Vi skiller os ud fra mange af de andre låneudbydere på nettet ved at være en 100 % internetbaseret. Så ud over privatlån, samlelån og billån, tilbyder vi også forskellige opsparings- og investeringsmuligheder, samt en helt almindelig lønkonto med tilhørende betalingskort. Ganske som en helt almindelig bank.

Hos os kan du optage lån til dit sommerhus på forbrugslånslignende vilkår. Det vil sige, at du låner uden at vi stiller krav om sikkerhed i sommerhuset.

Derfor skal vi ikke til at tinglyse pant i dit sommerhus. Det giver dig både et billigere lån, og så slipper du for ventetiden på at vi får lavet papirarbejdet og tinglyst panten i dit sommerhus.

Ansøg om Privatlån her

Hurtigt svar på din låneansøgning


Har du prøvet at låne til dit sommerhus i banken, bliver du virkelig overrasket over, hvor hurtigt du kan få svar på din låneansøgning hos os.

Samtidig kan du have pengene til sommerhuset på kontoen inden for en time efter du har underskrevet din låneaftale med dit NemID.

I hvert fald hvis du underskriver inden for vores åbningstid. Ellers har du først pengene næste dag.

Ansøg om Privatlån her

Lån til sommerhus hos Basisbank


Rul op til toppen af siden, og indsæt lånebeløbet i låneberegneren.

Vælg derefter en løbetid, der giver dig den månedlige ydelse, som passer bedst til din privatøkonomi.

Udfyld derefter resten af låneansøgning, og underskriv den med NemID. Så får du hurtigt svar på, om dine sommerhusdrømme kan gå i opfyldelse.

Ansøg om Privatlån her