Drømmer du om
kolonihave?

Lån op til 500.000 kr.

Kolonihavelån
uden sikkerhed


Debitorrente 4,95 – 19,95%Ansøg her


Lån til kolonihavehuset i banken


Vil du låne til et kolonihavehus, så du kan få opfyldt drømmen om en hyggelig kolonihave med friske grøntsager, plads til hængekøjen og masser af fuglefløjt? Ansøg om et lån til kolonihavehus hos Basisbank ved hjælp af vores låneberegner, og læs mere om, hvilke muligheder du har for at låne, så du kan få opfyldt drømmen om din egen kolonihave.

Skal du låne til et kolonihavehus, har du ikke de samme gunstige muligheder for billige realkreditlån, som du har til helårsbolig og sommerhus. For langt de fleste kolonihaver er anlagt på en lejet jordlod. Derfor kan der ikke tages pant i den.

Det betyder, at et realkreditlån kun er en mulighed, hvis du har så meget friværdi i din ejerbolig, at du kan optage lånet til kolonihaven gennem den.

Ellers er du nødt til at undersøge andre – og noget dyrere – lånemuligheder. Du kan godt optage lån til kolonihavehuset i banken. Nogle banker har ligefrem særlige kolonihavelån. De ydes til anskaffelse af en kolonihavegrund med eller uden hus på. Du kan også optage lånet til at opføre et kolonihavehus på en tom kolonihavegrund.

Vil du bygge det eksisterende kolonihavehus om, eller skal der skal f.eks. kloakeres eller udføres andre større anlægsarbejder i kolonihaven, kan du også ansøge om kolonihavelån til det.

Bankens kolonihavelån bevilliges på samme måde, som hvis du skal låne til en andelsbolig. Altså er det kolonihaveforeningen regnskab og vedtægter, banken forholder sig til, når de skal vurdere, om du kan få bevilliget et lån til kolonihavehus.

Her afhænger renten og vilkårene for det tilbudte lån af, hvor stor en selvstændig værdi foreningen eller kolonihaven har. Jo mindre reel værdi banken vurderer, der er til stede, jo højere bliver renten. Vurderer banken, at værdien er for lav – eller slet ikke er til stede – i forhold til det ønskede lån, tilbyder de dig i stedet en lån på forbrugslånslignende vilkår. Hvis de vurderer, at din privatøkonomi kan bære det.

Undervejs i lånebehandlingen beder banken dig om at stille både med haveforeningens regnskab og vedtægter. Samtidig skal du også komme med et opdateret privatbudget, så banken kan blive overbevist om, at du har råd til lånet, lige som du kan blive bedt om at stille sikkerhed for lånet i f.eks. din ejerbolig. For kolonihaven kan der – som allerede nævnt – sjældent tages pant i.

Lån til kolonihave her

Overvej andre lånemuligheder


Kan banken ikke tilbyde andre lån end på forbrugslånsvilkår, er du oftest bedre stillet med at undersøge andre muligheder. F.eks. her hos os i Basisbank.

Vi er en 100 % rendyrket internetbank, der har udbudt privatlån, investering, billån og andre finansielle forretninger online siden år 2000. Til kolonihavelån tilbyder vi privatlån på mellem 30.000 og 500.000 kroner, og kræver hverken sikkerhed, et opdateret privatbudget, eller at vi skal afholde en endeløs række af møder.

Hos os kan du bare ansøge om lån til dit kolonihavehus ved hjælp af låneberegneren øverst på siden. Så får du svar inden for ganske kort tid, så snart du har indsendt din ansøgning og underskrevet den med NemID.

På baggrund af de tilladelser, du giver os i forbindelse med ansøgningen, kan vi indhente de nødvendige oplysninger, som vi skal bruge for at behandle din låneansøgning. Så du skal heller ikke finde hverken de seneste 3 lønsedler eller din seneste årsopgørelse frem, for at du kan søge om lån hos os.

Du kan have penge til kolonihaven på kontoen om en time


Ansøger du inden for vores normale åbningstid, får bevilliget lånet, og underskriver det lånedokument med NemID, kan du have pengene til dit kolonihavehus på kontoen inden for lidt over en times tid fra nu.

Så slipper du for at skulle ligge søvnløs over, om du kan nå at finde pengene, inden kolonihaveforeningen taber tålmodigheden med dig, og giver kolonihaven til en anden.

Det betyder samtidig, at der ikke er langt fra tanke til handling. Så får du pludselig chancen or at få opfyldt din kolonihavedrøm, kan du træffe beslutningen og få lagt betalingen allerede i dag.

beregn dit lån nu

Hvordan vurderer du, om vores lån er billigst?


Nu ved vi godt, at vi ikke er det eneste sted på nettet, hvor du kan ansøge om lån til din kolonihave. Dog er vi en af de få låneudbydere online, hvor du kan låne helt op til 500.000 kroner uden hverken at stille sikkerhed eller komme med et opdateret budget.

Så vil du afsøge mulighederne andre steder, er der nok at låneudbydere at vælge imellem.

Her er det dog vigtigt, at du ikke kun ser på renten på det lån, du bliver tilbudt. For en billigere rente kan sagtens ende med at give dig et dyrere lån, hvis låneudbyderens gebyrer er højere end vores.

Derfor skal du i stedet kigge på den ÅOP-procent, som alle låneudbydere – også din bank – er lovgivningsmæssigt forpligtet til at oplyse. ÅOP står for Årlige Omkostninger i Procent og angiver, hvor stor en procentdel af de afdrag, du betaler hen over et år, der går til renter og gebyrer på lånet.

Det betyder, at den låneudbyder der kan give dig den laveste ÅOP-procent på lånet, er den billigste at låne hos.

Husk dog på, at ÅOP-procenten kun kan bruges til at sammenligne lånene med, hvis du har valgt nøjagtig det samme lånebeløb og den samme løbetid på de lån, som du sammenligner. Har du ikke det, giver ÅOP’en ikke en retvisende indikation af prisniveauet.Ansøg om kolonihavelån

Kan alle ansøge om et kolonihavelån hos Basisbank?


For at du kan få behandlet din låneansøgning hos os, skal du som minimum:

  • være over 18 år og myndig

  • have bopæl i Danmark

  • have en fast indkomst

  • Ikke være registreret som dårlig betaler

Men ud over dette, stiller vi ingen andre krav til dig, for at du kan ansøge om lån hos os.

Privatlån gør dine drømme til virkelighed

Ansøg om lån til kolonihavehus nu


Er det nu, drømmen om kolonihaveidyl skal opfyldes?

Så rul op til toppen af siden, og vælg lånebeløb og løbetid på lånet. Udfyld derefter de supplerende oplysninger, vi beder om, og klik på Ansøg nu-knappen.

Så kan du hurtigt få besked på, om du kan få bevilliget lånlet – og underskriver du lånedokumentet med NemID i vores åbningstid, har du pengene på kontoen inden for en time.

Kan du allerede høre fuglene synge?


Lån til kolonihavehus